Danfoss ostaa johtavan sähköisten ratkaisujen asiantuntijan Visedon

Danfoss sijoittaa yhä enemmän yhtiön kasvun mahdollistaviin innovaatioihin. Sen viimeisin yrityshankinta on Visedo, joka on maailman johtavia työkoneiden ja meriteollisuuden sähköisten ratkaisujen asiantuntijoita. Yrityskaupalla Danfoss vastaa päästöjä ja saasteita vähentävien sähköisten ratkaisujen kasvavaan kysyntään ja lisää tuottavuutta. Visedon pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa.

- 2. marraskuuta 2017 Julkaisija Danfoss Drives

Danfoss sijoittaa yhä enemmän yhtiön kasvun mahdollistaviin innovaatioihin. Sen viimeisin yrityshankinta on Visedo, joka on maailman johtavia työkoneiden ja meriteollisuuden sähköisten ratkaisujen asiantuntijoita. Yrityskaupalla Danfoss vastaa päästöjä ja saasteita vähentävien sähköisten ratkaisujen kasvavaan kysyntään ja lisää tuottavuutta. Visedon pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa.

“Uuden teknologian hankkiminen on tärkeä osa kasvuinvestointejamme, ja olen innoissani siitä, että saamme Danfossille hienon tiimin Visedolta kulkemaan tätä kasvun tietä. Sähköistäminen on nopeasti kehittyvä ja erittäin lupaava ala, ja Visedo on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja samalla vahvistaa ja laajentaa tarjontaamme”, sanoo Kim Fausing, Danfossin toimitusjohtaja.

“Tämä on suuri päivä Lappeenrannalle”, sanoo Tuomo Rönkkö, Visedon hallituksen puheenjohtaja. “Yrityskauppa on tunnustus Visedon ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston rakentamasta osaamisesta ja laadusta. Alkuperäisten sijoittajien pitkän tähtäimen sitoutuminen ja yrityksen kyky rekrytoida parhaat asiantuntijat loivat lähtökohdan tälle menestystarinalle. Olemme tyytyväisiä siihen, että tarina jatkuu ja tuo lisää sijoituksia koko lähialueelle.”

Visedo yhdistetään Danfoss Power Solutions -liiketoimintayksikköön. Yrityskauppa seuraa Danfossin strategista linjaa tehdä sähköisistä ratkaisuista yhtiön avainosaamisalue ja keskeinen tapa mahdollistaa sähköistäminen maailmanlaajuisessa liiketoiminnassa.

“Tällä yrityskaupalla vahvistamme Danfossin ja Danfoss Power Solutionsin liiketoimintaa entisestään. Työkoneiden ja meriteollisuuden sähköisten ratkaisujen markkinat kasvavat tiukentuneiden päästösäädösten seurauksena, ja nämä ratkaisut lisäävät myös hyötysuhdetta ja tuottavuutta. Danfoss jatkaa tällä yrityskaupalla sijoittamista sähköistämiseen, mikä vahvistaa asemiamme teollisuudessa. Visedon kokenut ja omistautunut tiimi on erittäin tervetullut Danfossille ja yksikköömme”, kertoo Danfoss Power Solutionsin johtaja Eric Alström.

“Yhdistämällä voimamme Danfossin kanssa otamme merkittävän askeleen kohti tavoitettamme päästöjen poistamiseksi sähköisten ratkaisujen avulla. Yhdistyminen Danfossin kanssa tuo meille enemmän kapasiteettia ja sijoitusmahdollisuuksia, mikä johtaa suurempiin innovaatioihin ja mahdollisuuksiin markkinoilla”, sanoo Visedon toimitusjohtaja Kimmo Rauma.

Yrityskauppa koskee kaikkia Visedon kansainvälisiä tytäryhtiöitä sekä suunnittelu- ja tuotantolaitosta yrityksen pääkonttorissa Lappeenrannassa.
Kaupan osapuolet eivät ole kertoneet kauppahintaa tai kaupan muita ehtoja.

Vuonna 2009 perustettu suomalainen Visedo valmistaa älykkäitä sähköisiä ja hybridivoimalinjaratkaisuja meriteollisuudelle, kaupallisille ajoneuvoille ja raskaille työkoneille. Visedon voimalinjaratkaisut soveltuvat 30-2000 kilowatin hybridijärjestelmille ja sähköisille järjestelmille. Visedon pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa, ja yrityksellä on tytäryhtiöt Alankomaissa ja Hongkongissa. Visedolla on laaja kansainvälinen asiakaskunta, ja 90 prosenttia yrityksen tuotannosta viedään Eurooppaan ja Aasiaan. Lisätietoja: https://visedo.com/

Danfoss engineers technologies that enable the world of tomorrow to do more with less. We meet the growing need for infrastructure, food supply, energy efficiency and climate-friendly solutions. Our products and services are used in areas such as refrigeration, air conditioning, heating, motor control and mobile machinery. We are also active in the field of renewable energy as well as district heating infrastructure for cities and urban communities. Our innovative engineering dates back to 1933 and today Danfoss is a world-leader, employing 26,000 employees and serving customers in more than 100 countries. We are privately held by the founding family. Read more about us at www.danfoss.com.

Lisätietoja:
Danfoss Media Relations, Tel: + 45 70 20 44 88
Visedo Media Relations, Tel: +358 50 518 0915


 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun