Taajuusmuuttajilla tehokkuutta prosessinohjaukseen Södra Cell –sellutehtaalla Värössä, Ruotsissa

VACON_liquid_cooled_grouping_738x415 Prosessien optimointi on erityisen tärkeää paperi- ja selluteollisuudessa. Yksi tehokas työkalu optimointiin on prosessissa käytettävien sähkömoottorien ohjaus taajuusmuuttajilla. Danfoss Drives* jatkaa Ruotsissa panostustaan prosessiteollisuuteen toimittamalla pienjännitteisiä taajuusmuuttajia yhteensä 18 MW:n edestä Södra Cell –sellutehtaaseen, joka sijaitsee 60 km Göteborgista etelään. Tämä on yksi ensimmäisistä suurista sopimuksista, jonka Danfoss Drives on saanut Ruotsissa Danfossin ja Vaconin yhdistymisen jälkeen.

- 6. marraskuuta 2015 Julkaisija Danfoss Drives

Södra Cell –sellutehtaan laajentuminen Värössä lisää tuotantokapasiteettia 425 000 tonnista 700 000 tonniin tehden Väröstä yhden suurimmista havupuusulfaattisellua tuottavista tehtaista koko maailmassa. Havupuusulfaattisellusta tehdään WC-paperia, lautasliinoja sekä talous- ja pakkauspaperia. Näiden tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan johtuen maailmanlaajuisesta elintason kasvusta.

VACON®-taajuusmuuttajat ohjaavat moottoreita, jotka on asennettu uuden tehtaan pumppuihin, puhaltimiin ja kuljettimiin. Nämä laitteet muodostavat tärkeän osan vedenkäsittelyä, haihduttamoa, keittoprosessia ja jäähdytystorneja. Moottoreiden nopeudenohjaus muuttuvien tarpeiden mukaan parantaa prosessinohjausta, joka on korkealaatuisen sellun tuottamisen edellytys. Lisäksi optimoitu prosessi vaikuttaa positiivisesti tehokkuuteen, materiaalin käyttöön, päästöihin ja tuottavuuteen.

”Taajuusmuuttajilla on selkeä vaikutus prosessin optimointiin ja tavoitteidemme saavuttamiseen. Meillä on ollut VACON-taajuusmuuttajia asennettuna tehtaalle jo vuosia ja käyttökokemuksemme ovat hyvin positiivisia. Olemme myös hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön ja saamaamme tukeen,” sanoo Anders Stavhagen, Södra Cell Värön sähköosaston projektipäällikkö. ”Uuteen tehtaaseen valitsimme nestejäähdytteiset ja kaappeihin asennetut VACON® NXP –taajuusmuuttajat. Nämä taajuusmuuttajat ovat kompakteja, helposti integroitavia ja mahdollistavat prosessin tehokkaan seuraamisen ja hallinnan.” hän kertoo.

Nestejäähdytteiset VACON® NXP –taajuusmuuttajat, joiden yhteenlaskettu teho on jopa 18 MW, asennetaan yhdeksään kaappiin yhdistettynä samaan DC-bus -kokoonpanoon. Tämä kokoonpano on ihanteellinen suuritehoiseen prosessiteollisuuteen, jossa se täyttää sähköverkon ja optimaalisen prosessin suorituskyvyn vaatimukset. Nestejäähdytys tarjoaa tilansäästöä, koska tuuletinta ei tarvita. Se tarkoittaa myös pienempää melutasoa ja vähemmän kaapelointia. Yksiköt ovat kompakteja ja ne on helppo integroida, joten asennukseen käytettävä tila ja aika pienenee ja asiakas saa säästöjä.

”Tämä on ensimmäisiä merkittäviä sopimuksia, jonka olemme allekirjoittaneet Ruotsissa Danfossin ja Vaconin yhdistymisen jälkeen. Olemme hyvin ylpeitä valinnastamme taajuusmuuttajatoimittajaksi yhteen maan suurimmista projekteista. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että tuotteemme auttavat asiakasta parantamaan prosessejaan,” sanoo Erik Sundin, Danfoss Drivesin Ruotsin maajohtaja.

VACON-taajuusmuuttajien toimitukset alkoivat lokakuussa ja ne jatkuvat vuoden 2016 huhtikuuhun saakka. Uuden tehtaan tuotannon odotetaan käynnistyvän vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

*Danfoss Drives muodostettiin kahden suuren taajuusmuuttajavalmistajan Vaconin ja Danfoss Power Electronicsin yhdistyttyä 1. joulukuuta 2014. Danfoss Drives on osa Danfoss-konsernia.

 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun