VLT® taajuusmuuttajat tarjoavat nopeaa ja tarkkaa ohjausta merenpohjassa

CT Offshore case story Korkeajännitteisten merenalaisten kaapeleiden asennus on nyt yksinkertaisempaa, turvallisempaa ja tarkempaa kuin koskaan aikaisemmin CT Offshore A/S:n kauko-ohjattavan kaapelinkaivuukoneen avulla (remote operated vehicle, ROV)

- 17. syyskuuta 2015 Julkaisija Danfoss Drives

Danfoss VLT® taajuusmuuttajat on asennettu tukialukselle, jossa ne ohjaavat kaapelin kautta kauko-ohjattavan kaivuukoneen korkea- ja matalapaineisia merivesipumppuja merenpohjassa jopa 100 metrin syvyydessä. Vaativassa offshore-tuulivoimateollisuudessa, sijoitus korkeatehoisiin taajuusmuuttajiin maksaa itsensä takaisin vain päivissä. Hyödyt pysyvät kuitenkin vuosikymmeniä tuulivoimaloiden tuottaman turvallisen ja tasaisen sähkövoiman ansiosta.

CT Offshore työskenteli muutaman kuukauden mittaista tiukkaa aikarajaa vastaan kehittäessään uuden kauko-ohjattavan kaapelinkaivuukoneen. Danfoss VLT Drivesin avulla he ehtivät määräajassa ja saavuttivat tarkemman vesisuihkujen hydrauliikkaohjauksen, joka tapahtuu suoraan koneeseen asennetuilla merivesipumpuilla. Danfoss suunnitteli teknisen ratkaisun ja osallistui kuiva- ja märkätestaukseen varmistaakseen parhaan mahdollisen tuloksen lyhyessä ajassa.

”Alihankkijat, kuten Danfoss, ovat auttaneet meitä selättämään aikahaasteemme ... ja saavutamme kustannushyödyn VLT® taajuusmuujien asennuksesta vain muutamassa päivässä.” kertoo Mads Carstens, Senior Manager, Head of Subsea CT Offshorelta.

Käyttämällä low harmonic –taajuusmuuttajaratkaisua THDi ja THDv pysyvät alhaisina pienentäen tarvittavan generaattorin kokoa. Alentamalla THDv:tä komponenttien elinikä pitenee, koska häiriöiden ja harmonisille häiriöille herkkien komponenttien epävakaan toiminnan riski pienenee. Tässä tapauksessa THDi pysyy alle 3 %:ssa taatakseen jännitteen korkean laadun täydellä kuormalla.

 

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun