Danfoss-elokuva voitti Hopeisen delfiinin Cannesin kaupallisten elokuvien kilpailussa

corp_award_cannes Viime vuoden parhaat kansainväliset kaupalliset elokuvat, mediat ja dokumentit on valittu Ranskan Cannesissa. Danfoss palkittiin Hopeisella delfiinillä tanskalaisen ohjaajan Christoffer Boen lyhytelokuvasta. 

- 20. lokakuuta 2015 Julkaisija Danfoss

”Olemme iloisia voittaessamme tämän palkinnon. Tarkoituksemme oli elokuvan kautta vetää yhteen langanpäät Danfossin suurenmoisessa ja jatkuvasti kehittyvässä tarinassa esittelemällä miten ratkaisumme ja tuotteemme vaikuttavat nykypäivän yhteiskuntaan ja auttavat muokkaamaan tulevaisuutta. Samaan aikaan halusimme elokuvan erottuvan muista vastaavista videoteoksista.  Halusimme myös voimaa tavoittamaan ihmiset kansainvälisellä tasolla. Palkinto on selvä osoitus siitä, että onnistuimme,” sanoo Mette Refshauge, Danfossin viesinnästä ja brändistä vastaava johtaja.

Vähän alle 10 minuuttia kestävässä elokuvassa tapaamme amerikkalaisen maanviljelijän, saksalaisen insinöörin, kiinalaisen valtion virkamiehen ja venäläisen lvi-asentajan. Näiden henkilöiden kautta elokuva esittelee yhteyksiä maailmaan, jossa Danfossin tuotteet ovat keskeisessä osassa. Toimeksiannossa haluttiin esitellä Danfossin tuotteita lyhytelokuvassa. Tämä oli haaste, sanoo ohjaaja Christoffer Boe.

”Idea elokuvan takana oli asettaa Danfossin lukuisat tuotteet sekä sen vahva innovatiivisuuden perinne oikeaan asiayhteyteen tavalla, joka vetoaa suureen yleisöön. Miten Danfossin tuotteet koskettavat ihmisiä ympäri maailmaa? Tehtävä oli siitäkin syystä vaativa, että Danfoss on monella tapaa yksi niistä globaaleista organisaatioista, joka toimii kulissien takana. Tuotteet asennetaan rakennuksiin, ne toimivat maan alla tai tuotantolaitoksissa. Lyhyesti sanottuna niiden sijainnista ei tiedä moni. Ja tämän tiedon elokuva yrittää välittää.”

Danfoss voitti palkinnon kilpailuluokassa, jossa kilpaili kaikkiaan 772 elokuvaa. Cannes Corporate Media & TV –palkintogaala järjestetään vuosittain tunnetussa ranskalaisessa kaupungissa. Tapahtumaa pidetään yhtenä maailman tärkeimmistä kilpailuista yrityselokuville, -videoille ja –dokumenteille. Tuomaristo koostuu ohjaajista, tuottajista, akateemikoista ja mainosteollisuuden edustajista.

Christoffer Boe on voittanut aikaisemmin Kultainen kamera –palkinnon Cannesissa ohjaamastaan kokoillan elokuvasta ”Reconstruction”.

 

Christoffer Boe - Behind the Scenes Danfoss ET Film_738x415

 

Ole sosiaalinen Osallistu

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Tutustu meihin ja osallistu keskusteluun